winkelmandje 
menu

Agenda 

8-10 februari 2019  

Im Buch der Natur das 'Unsichtbare' lesen lernen

Ralf Rössner houdt 8-10 februari 2019 een seminar over „Het „onzichtbare“ leren lezen in de natuur“

Inleidingsvoordracht: „In het boek van de natuur het onzichtbare leren lezen“

Seminarwerk

Wat „ziet“ het oog, naast het zintuiglijk waarneembare nog meer, zonder dat het in ons bewustzijn, als beeld en voorstelling, duidelijk wordt? Kunnen wij leren waarnemen wat zich achter het zichtbare als geestelijk etherische aanwezig is? Zijn er „voorwaarden“, om deze deur te openen, of bepaalde condities nodig op het vlak van het lichaam, de ziel en de geest? Dit komt mede aan de orde bij onder genoemde oefenwegen.

Waarom is het nodig dat wij, en vooral de generaties na ons, een nieuw „helderziend“ bewustzijn ontwikkelen? In vroeger tijden waren er voor jongeren, en nu ook nog wel bij natuurvolken, inwijdingsrituelen. En voor wie ernaar zoekt zijn er voor volwassenen inwijdingswegen.

De problemen die op ons afkomen, of het nu op het sociale, economische of politieke vlak is, worden steeds gecompliceerder en kunnen niet alleen intellectueel beantwoord worden. Er ontstaat een behoefte/verlangen naar een actuele inwijdings-cultuur. Dit uit zich in de steeds groter wordende interesse in de wereldreligies, zoals het buddhisme, de islam, het spirituele christendom, maar ook voor de schamanen en druïden, tevens kan men hieronder rekenen de geomantie en alle geneesstromingen, die allen hun ontwikkeling en werkzaamheid tonen.

Sinds het einde van het Kaly Yuga tijdperk wordt de invloed van het komende lichttijdperk steeds sterker. Eén van de missies van het lichttijdperk is om de samenleving op een relevante wijze met reïncarnatie en karma kennis te laten maken. Kan een hedendaagse inwijdingsweg bestaan en hoe kan deze eruit zien? Welke krachten zijn er die ons helpen te streven naar kennis, naar heelwording en inwijding? Met de volgende praktische oefenwegen gaan we dit onderzoeken:

  • Welke ethersoort bestemt het landschap
  • Benadering van het wezen der elementen
  • Oefeningen om de geestelijke wezens van de planten en dieren te leren waarnemen.

Eindvoordracht: Het werken van de hiërarchieën in de mens

Aanvang vrijdag 8 februari 2019 10.00 uur, einde zondag 10 februari 12.00 uur
Kosten 180 euro (incl. BTW), extra kosten: lunch/avondeten op vrijdag en zaterdag totaal 45 euro en overnachting.
Locatie: Scorlewald, Valkenlaan 14, 1871 AV Schoorl

De inleidingsvoordracht en eindvoordracht zijn openbaar.

Ralf Rössner verbouwt en verwerkt als bio-dynamisch tuinder de lichtwortel. Hij is tevens hobbyimker. Ralf Rössner heeft de lichtwortel opnieuw uit China naar Europa gebracht en in ruim 10 jaar over heel Europa weten te verbreiden. Ook het onderzoek naar de diepere kwaliteiten van water houdt hem al lang bezig en heeft tot vele soorten van waterwervelaars geleid, die voor bedrijfsmatig of thuisgebruik toepasbaar zijn. Zijn producten verkoopt hij via zijn bedrijf Imton.

Als voormalig pedagoog en nu tuinbouwer en onderzoeker naar de “etherkrachten, verbonden met kosmos en aarde” (bijvoorbeeld de lichtkrachten of lichtether met de lichtwortel en de levenskrachten met het water) wil hij zijn ervaringen graag met anderen delen en presenteren. De voordrachten worden in het Duits gehouden, vertaling is op dit moment nog niet bekend.

Voor aanmelden of meer info: Chris Vree, 072 5896699

Met hartelijke groet, Chris Vree