winkelmandje 
menu

De lichtwortel 

Lichtwortel, Dioscorea batatas en zijn geneeskrachtige ondersteuning  

Kort verslag van werkgroep 62 (Endocrine disruptors en de therapeutische betekenis van Dioscorea v. en b.)

In september 2018 op de jaarlijkse medische conferentie in Dornach ging 1 van de werkgroepen over de lichtwortel (Endokrine Disruptoren und die therapeutische Bedeutung von Dioscorea villosa und D. batatas). In deze werkgroep besprak een huisarts haar positieve ervaringen (met progesteron) bij patiënten met allerlei klachten welke mogelijk een samenhang hebben met een verstoring van de hormoonhuishouding.

Uitgangspunt bleek te zijn dat wij steeds meer overgeleverd zijn aan verstorende invloeden op het endocriene systeem. Dit werd breed uit gemeten door prof. Stintzing van de WALA, met allerlei dagelijkse ziekteprocessen tot gevolg.

De vraag was: hoe zou dit positief beïnvloed kunnen worden?

Daar progesteron een voorstadium is waar alle hormonen een samenhang mee hebben was de vraag aan de apotheker: maak een middel (medicijn) om “natuurlijk progesteron” te kunnen geven. Dit middel bleek heel positief te werken op allelei klachten, welke met diverse verbeterde waarden bij bloedonderzoek werden bevestigd.

Bij navraag aan de apotheker waaruit het middel was bereid, bleek dit dioscorea villosa te zijn, een broertje van de Lichtwortel (dioscorea batatas). Daar Rudolf Steiner zelf de Lichtwortel heeft aangeraden, als “toekomstig voedings-, geneesmiddel” is er nu in haar huisartsenpraktijk een vervolgonderzoek gestart met de poeder van de Dioscorea batatas als “geneesmiddel”. Dit lijkt positief uit te vallen, was echter nog maar te kort (4 weken geleden) gestart. Volgende conferentie meer!?

Mocht u de poeder van de Lichtwortel (Dioscorea batatas) als ondersteuning willen in zetten, dan is dit bij Indruk (indruk.eu) te bestellen.

Hartelijke groet, Chris Vree