winkelmandje 
menu

Dr Heberer bad- en massage-oliën 

Productinformatie  

Deze producten werden voorheen geleverd onder de naam 'Jungebad oliën'.

De basis van de Dr Heberer oliën is biologisch olijfolie. Dit is een vette olie, afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied. Aan deze basis worden planten-aftreksels of etherische oliën toegevoegd. Etherische oliën zijn vluchtige, sterk geurende, aromatische stoffen. Ze worden ook essentiële oliën genoemd.

Planten vormen olie onder invloed van zonnewarmte. Dit is een dynamisch proces dat de kwaliteit van de olie bepaalt. Geen andere stof kan zoveel warmte opslaan als olie.

Olie-dispersie zorgt voor de allerfijnste verdeling van de olie in het water. De dynamische kwaliteiten van de olie worden hierdoor vrijgemaakt. Dit is een homeopathisch proces. De olie wordt weer omgezet in warmte, waardoor olie-dispersiebaden het warmte-organisme van de mens aanspreken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de oliedruppeltjes door de huid worden opgenomen en in het bloed zijn terug te vinden.

In onze tijd neigt het warmte-organisme tot verval. De gevoeligheid voor chronische sclerotische en degeneratieve aandoeningen neemt toe. Het olie-dispersiebad is daarom van grote waarde.

Overzicht Dr Heberer oliën

Deze oliën zijn allen uitstekend geschikt voor massage en inwrijving, echter als badoliën alleen te gebruiken in combinatie met het oliedispersie-apparaat.

Een compleet overzicht met beschrijving van de specifieke toepassingsgebieden kunt u bij ons aanvragen, een globale toepassingsmogelijkheid vindt u op de bestelpagina.

Meer weten?

Lees hier verder...