winkelmandje 
menu

Andere producten 

Productinformatie  

  • Speksteenovens
  • Kersepitje® warmtezakjes
  • Tick Trock droogsysteem voor hoortoestellen

Speksteenovens voor warmtetherapie

Deze oven dient ter verwarming van droge warmtekussens. Dit zijn katoenen zakjes gevuld met zout, graan, zand, of kersenpitten. Warmte die in droge materialen is opgeslagen, straalt tot diep in het weefsel. Gebruikers ervaren dat deze warmte mild is en zich niet opdringt.

Klein, inclusief 2 zoutkussens

De kussens zijn vervormbaar. Het zout in de bijgeleverde zoutkussens is van nature anti-bacterieel. Daardoor zijn deze kussens zeer geschikt voor gebruik in de zorgsector en de therapeutische praktijk. Voor privé-gebruik is een kleine oven leverbaar.

Het gebruik kenmerkt zich door:

  • Eenvoudige tijdsparende handeling; de kussens liggen klaar voor gebruik en kunnen continu verwisseld worden.
  • Extreem laag energie- en materiaalverbruik
  • Goede hygiënische aspecten
  • Vele individuele variatiemogelijkheden

Een van deze mogelijkheden is de combinatie van een bijenwaskompres met een droog warmtekussen. We geven u graag nadere informatie.

Meer info ook op de bestelpagina.


Kersepitje® warmtezakjes

Kersenpitten hebben het vermogen om warmte op te slaan en zeer lang vast te houden. In Zwitserland werden daarom al lang geleden kersenpitten verzameld, in zakjes gedaan en op de tegelkachel gelegd. ’s Avonds werden de zakjes verwarmde pitten meegenomen in bed, om zo in de koude slaapkamer te genieten van de behagelijke warmte.

Dankzij het Kersepitje kunnen wij ook van deze warmte genieten. In een oven, speksteenoven of magnetron neemt het kersenpitzakje warmte op. Bij het gebruik geeft het zakje dan gedurende vele uren een weldadige warmte af.

Het bevrijdt u van koude voeten, lost spanning in de nekspieren op, en verlicht buikkramp. De vorm past zich makkelijk aan bij het lichaam. Bij afkoeling daalt de warmte niet onder lichaamstemperatuur. Kersenpitzakjes zijn steeds opnieuw te gebruiken.

Dit prachtige, puur natuurlijke cadeautje is er in 3 maten:

  • Classic - 27 x 27 cm, voor algemeen gebruik, ook voor de voeten
  • Cervico - 13 x 55 cm, door de langerekte vorm geschikt voor bijvoorbeeld nek en buik
  • Picolo - 13 x 27 cm, voor het opwarmen van een wiegje of de koude handen van ouderen

Meer info op de bestelpagina.


Tick Trock Elektro-keramisch droogsysteem
voor alle in-het-oor hoortoestellen

De Tick Trock is een handzaam, handgemaakt keramisch kastje met een verwarmingsbron binnenin. Bovenin bevinden zich twee uitsparingen waar de hoortoestellen in gelegd kunnen worden. Verwarmde lucht stroomt langs de hoortoestellen en zorgt dat deze gedroogd worden. Enkele uren gedurende de nacht zijn voldoende voor een perfecte droging.

In het oor komt vocht vrij. Dit vocht kan in uw hoortoestel trekken en aantasting teweeg brengen. Droging met de Tick Trock helpt deze aantasting voorkomen, waardoor uw toestel minder vaak zal uitvallen. U bespaart daarmee reparatiekosten en verlengt de levensduur van uw apparaat.

De Tick Trock werk zonder gebruik van chemische hulpstoffen. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: rood, blauw en antraciet.

Meer info op de bestelpagina.